Kulturstyrelsen, Medierådet for Børn og Unge og IT-Universitetet i København afholdt onsdag den 11. marts kl. 13-16.30 en eftermiddagskonference om projektet ”Den mediekompetente borger – media literacy i en dansk kontekst”.
Konferencen satte media literacy og de øgede krav, der stilles til den enkelte borger i det medialiserede samfund, på dagsordenen.
Læs mere om baggrunden for projektet her
Video fra konferencen
Se video fra konferencen neden for.
Præsentationer fra konferencen
HVORFOR ER MEDIA LITERACY RELEVANT
- Borgerne har i den nye fragmenterede og komplicerede medievirkelighed næsten uanede muligheder, som det kræver kompetencer at udnytte og mestre, for at tilegne sig viden og information og beskytte sig, hvor nødvendigt.
- Media literacy er – måske i stigende grad – en forudsætning for medborgerskab, deltagelse i den demokratiske samtale og for at træffe de kvalificerede valg, der er bedst for den enkelte og for samfundet.
MEDIA LITERACY NIVEAUET I DANMARK
Der er begrænset kendskab til media literacy-niveauet i befolkningen i Danmark.
På konferencen om media literacy i Danmark præsenteres derfor blandt andet en model for, hvordan vi fremadrettet i større målestok vil kunne måle og følge media literacy i en dansk kontekst:
- Hvilke elementer er det mest relevant at inddrage i en eventuel fremtidig måling af mediekompetencer og media literacy-niveauet i den danske befolkning og hvorfor?
- Hvilken måde kan man bedst foretage en eventuel måling på – og hvorfor?
På konferencen vil Gitte Bang Stald fra IT Universitetet i København præsentere resultater og cases fra det afdækningsstudie, ITU har gennemført, ligesom der vil være debat og andre relevante indlæg.
- Målgruppen for en undersøgelse er hele den danske befolkning: Lige fra børn og unge til ældre, borgere med en anden etnisk baggrund end dansk eller udsatte grupper.
Derfor inviteres alle interesserede til at deltage i konferencen.
Media literacy-projektet, der er et samarbejde mellem Kulturstyrelsen, Medierådet for Børn og Unge og IT-Universitetet i København, er blevet iværksat som en del af Kulturstyrelsens ”Rapportering om mediernes udvikling i Danmark”.
PRAKTISK INFORMATION
HVORNÅR
Onsdag den 11. marts 2015 kl. 13-16.30.
HVOR
IT-Universitetet i København
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S (5 minutters gang fra DR Byen Metro-station)
Auditorium 1
LÆS MERE
Læs mere om Rapportering om mediernes udvikling i Danmark her
Læs mere om specialrapporten ”Den mediekompetente borger – Media Literacy i en dansk kontekst” her
PROGRAM
Program kan hentes i PDF-format neden for.