Nyheder / Mediernes Udvikling i Danmark

11.10.2019

Sidste frist for tilmelding til mediekonferencen om danskernes forståelse af nyheder og aktualitet

Tirsdag den 22. oktober afholder Slots- og Kulturstyrelsen en konference om danskernes forståelse og opfattelse af nyheder og aktualitet. Der er stadig få ledige pladser til konferencen, der også kan live-streames, hvis man ikke kan deltage på konferencen i København.


Slots- og Kulturstyrelsens konference, der finder sted i Eigtveds Pakhus i København, bliver afholdt i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten ”Aktiv, overvældet, adspredt eller afhængig?”, der handler om forskellige befolkningsgruppers opfattelse og forståelse af, hvad nyheder og aktualitet er, og hvad betydningen af dét er i en samfundsmæssig kontekst.

Det er DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole), der har udarbejdet rapporten for Slots- og Kulturstyrelsen.

Sidste frist for tilmelding til konferencen er nu på mandag den 14. oktober kl. 12.00. Det er gratis at deltage på konferencen, og der er stadig få ledige pladser.

Tilmeld dig konferencen

Dét sker på dagen

På konferencen vil chefforsker Jakob Linaa Jensen (DMJX) præsentere rapportens hovedkonklusioner efterfulgt af oplæg fra professor Jan Fredrik Hovden (Bergens Universitet), webmagasinet SEIN, lektor Filip Wallberg (SDU) og direktør og chefredaktør Lisbeth Knudsen (Mandag Morgen).

Derudover vil der være en paneldebat, hvor Filip Wallberg og Lisbeth Knudsen bliver suppleret af Nordjyske Mediers chefredaktør Søren Christensen og formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen. Journalist og tv-vært Jacob Rosenkrands er ordstyrer på konferencen.

Se det fulde konferenceprogram

Konferencen bliver live-streamet

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i konferencen bliver den også live-streamet via Slots- og Kulturstyrelsens Facebookside.

Vær opmærksom på, at linket til live-streamingen først er aktivt, umiddelbart før konferencen begynder (fra kl. 09.00 til kl. 14.00).

Konferencen kan efterfølgende ses i sin fulde længde på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside for ”Mediernes udvikling i Danmark”.

Se live-streaming fra konferencen

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95